Hotel Mamaison Le Regina Warsaw uczestniczy w projekcie "Pajacyk" Polskiej Akcji Humanitarnej. W ramach akcji wspólnie z Just Cause została wydana książkę kulinarną pt. „Gotuj z sercem”. Cały dochód z jej sprzedaży zostanie przekazany na wsparcie akcji "Pajacyk".PAH od 12 lat prowadzi "Program Pajacyk". Jego celem jest dożywianie potrzebujących dzieci. Do tej pory przy współudziale różnych firm, m.in. również hotelu Mamaison Le Regina udało się ufundować 10 mln posiłków. Tegorocznym celem akcji było wydanie książki "Gotuj z sercem", całkowity dochód z której wesprze akcję. Szacuje się, że pozwoli to na zakup 40 tys. posiłków.
W książce znajdziemy 66 przepisów kulinarnych zebranych w 22 polskich restauracjach, w tym 3 receptury na wyjątkowe dania Pawła Oszczyka, Szefa Kuchni restauracji La Rotisserie, oraz 3 przepisy Pani Janiny Ochojskiej z PAH, wybrane specjalnie do tej publikacji. Oprócz walorów smakowych, które czekają po zastosowaniu przepisów, książka zaspokoi również doznania estetyczne, gdyż okraszona jest niezwykłymi zdjęciami potraw.
Pomysłodawcą całej akcji "Gotuj z sercem" jest Just Cause. Restauracje, które uczestniczył w projekcie zgodziły się przyrządzić potrawy do wybranych przez siebie przepisów. Pracownicy restauracji współuczestniczyli również w sesjach fotograficznych. Zaangażowanie wykazała także Fundacj Klubu Szefów Kuchni, media, czy sami odbiorcy książki.
Notatki prasowe
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres:
[email protected]