Ciekawe nazwy autorskich koktajli w nowym hotelu Crowne Plaza® Warsaw - The HUB

Ciekawe nazwy autorskich koktajli w nowym hotelu Crowne Plaza® Warsaw - The HUB

Otwarcie hotelu Crowne Plaza® Warsaw planowane jest na połowę listopada tego roku. O nowo powstającym obiekcie pisaliśmy już kilka lat temu TUTAJ. Czym wyróżniać się będzie nowy obiekt na warszawskiej mapie? 

Przede wszystkim niesamowitą lokalizacją. Hotel mieści się bowiem na 10 piętrach nowoczesnego budynku The Warsaw HUB - od 11. do 21. piętra.

Na najwyższym piętrze znajdzie się klimatyczny bar The Roof. Z oficjalnych informacji dowiedzieliśmy się, że barmani będą tam serwować oryginalne, wyjątkowe i zaskakujące drinki. Smaki i wygląd trunków przeniesie gości na chwilę do alkoholowego nieba. 

–  Myśleliśmy o stworzeniu czegoś, co będzie nawiązywało do miejsca, w którym jesteśmy. Warszawa, Centrum, Stara Wola – tłumaczy Kamil Markiewicz, master bartender The RoofChcieliśmy, by to niezwykłe miasto, którego cudowną panoramę możemy podziwiać w The Roof, było obecne w naszym koktajlowym menu. 

Stąd właśnie wziął się pomysł na Warsaparillę. Nazwa jest połączeniem dwóch słów: Warszawa i sarsaparilla. Pierwsze słowo jest nam dobrze znane, ale drugie? Sarsaprilla to nic innego jak egzotyczna roślina z Ameryki Środkowej o niepowtarzalnych właściwościach zdrowotnych! Suszone liście kolcorośli (polska nazwa) wspomagają miedzy innymi odporność oraz potencję. Warsaprilla to drink, w którym znajdziemy m.in. gin, tonik, malinowy scrub i oczywiście kolcoroślę. 

Na uwagę zasługuje również inna pozycja z menu koktajli serwowanych w warszawskim The Roof na 21. piętrze The HUB. Gentle Adrus to połączenie irish whiskey, nalewki wiśniowej, sherry, napoju owsianego i... bitej śmietany! A taka nazwa dlaczego? 

 – W gwarze warszawskiej andrusem nazywano cwanego chłopaka z Powiśla. Gentle Andrus to w naszej wersji The Roof, urwis, ale... delikatny - zdradza Kamil Markiewicz.

Trzecią szalenie ciekawą propozycją jest Bambino di Praga, czyli rum z dodatkiem domowego syropu śliwkowo-piernikowego, wody różanej z pianką  cytrusową. 

Ciekawych propozycji w menu z pewnością nie zabraknie. Master bartender The Roof, Kamil Markiewicz, o to zadbał. Nie możemy się doczekać otwarcia!

INFORMACJA PRASOWA

Notatki prasowe

Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]

Mogą Cię zainteresować

Archiwum

Agata
Event Concierge

Szukasz obiektu na wydarzenie?

Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.

Chcę wysłać formularz