Planujesz się oświadczyć i szukasz wyjątkowego miejsca, które uświetni wyjątkowe chwile? Chcesz zaprosić ukochaną na niezapomnianą kolację w samym sercu zabytkowego Krakowa? Mamy propozycje w sam raz dla zakochanych.Grand Hotel Kraków z okazji Walentynek, najbardziej romantycznego dnia w roku, przygotował dla wszystkich zakochanych aromatyczną propozycję spędzenia tego wieczoru. Panowie, którzy w ten wieczór planują oświadczyć się swojej wybrance serca lub po prostu podkreślić swoje uczucie, z pewnością docenią przepełnioną walentynkowym nastrojem odsłonę menu Szefa Kuchni. Kolacja organizowana w restauracji Grand Hotelu zainspirowana jest wyrafinowanym smakiem owoców morza, wykwintną chrupkością warzywnych afrodyzjaków oraz zaskakującym owocowym kontrapunktem.
Robert Mrzygłód, dyrektor Grand Hotelu zwraca uwagę na fakt, iż menu Romantycznej kolacji Walentynkowej ma dyskretnie podkreślić wyjątkowy charakter tego dnia. Propozycja Grand Hotelu jest skierowana do tych par, które pragną uczcić ten wieczór w szczególny sposób. Mając na uwadze różnorodność gustów Szef Kuchni przygotował wybór dań zaspokajających najbardziej wyrafinowane podniebienia.
Krzysztof Pojałowski, Szef Kuchni Grand Hotel Kraków przeprowadzi nas przez ten wyjątkowy wieczór w poetycki sposób. Na wstępie zaserwuje
Pobudzający zmysły duet kraba i avocado z płatkami grapefuita. Następnie na stołach pojawi się
Kremowa zupa z szalotki z ricottą zapiekaną na grzance. Danie główne pozostawiono wyborowi Gości, amatorom wołowiny śmiało możemy polecić
Polędwicę wołową z krewetkami tygrysimi, podaną na rozecie ziemniaczanej ze szparagami oraz kwiatami brokuła i kalafiora. Zwolennikom delikatniejszych smaków podamy
Pstrąga pieczonego w migdałach, serwowanego na tagiatelle z cukinii z blinem ziemniaczanym. Deser jest słodką niespodzianką, do decyzji gości pozostawiamy rozgrzewającą kompilację miodowo - orzechową z mocnym akcentem czarnej porzeczki lub czekoladowo – wiśniową wariację na ciepło z nutą różaną.
Rezerwacji już dzisiaj można dokonywać telefonicznie 12 424 08 00 lub drogą elektroniczną:
[email protected].
INFORMACJA PRASOWA
Notatki prasowe
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres:
[email protected]