Kilka dni temu,13 października w
Warszawie w hotelu Hilton odbyła się
konferencja związana z IX edycją Food Business. Wśród 150 uczestników byli prezesi i przedstawiciele 70 firm.
Na spotkaniu dyskutowano na tematy dotyczące okresu wzrostu i dekoniunktury. Mówiono o trendach w branży gastronomicznej oraz konsolidacjach firm. Zastanowiano się jak w niekorzystnych warunkach zwiększyć zyski i odebrać klientów konkurencji.
Dwie trzecie restauratorów uważa, że sytuacja nie jest korzystna, na co wpływa duża konkurencja, wyższe ceny i koszty działalności, mniejsza liczba klientów. 70 proc. restauratorów uważa sieci za realne zagrożenie dla własnej działalności - powiedziała podczas swojego wystąpienia Magdalena Rosa-Wojnicka.
Źródło: http://www.horecanet.pl
Notatki prasowe
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres:
[email protected]