kujawsko-pomorskie
Goście restauracji Winestone jeszcze przez najbliższy tydzień mają okazję skosztować potraw przygotowanych na bazie wysokiej jakości, specjalnie wyselekcjonowanego mięsa wołowego. Wyśmienity, wyraźny smak oraz kruchość wołowiny zapewnia starannie dobrany proces dojrzewania w aromacie drewna dębowego. Zarówno smak jak i walory zdrowotne potraw przekonają nawet najbardziej wymagających klientów.
Promowanie zdrowego i odpowiedzialnego żywienia to cel restauracji Winestone. Włączanie do karty menu specjalnie wyselekcjonowanej, polskiej wołowiny zachęca klientów do zwracania większej uwagi na jakość spożywanych produktów. Po sukcesie pierwszej oferty zdecydowaliśmy się na wprowadzenie drugiej edycji promującej odpowiedzialne podejście do oferowanych u nas potraw – podkreśla Paweł Anders, dyrektor projektu Winestone.
W menu znalazły się takie potrawy jak: carpaccio podawane z truflami i cytryną, duszone policzki z grzybami leśnymi i rozmarynem, a także dwa rodzaje steków. Goście będą mogli skosztować temperamentnego wina Terra d'Uro, które przez 18 miesięcy dojrzewało w beczkach z dębu francuskiego. Grona Tinta de Toro używane do produkcji tego niezwykłego trunku pochodzą z hiszpańskiej parceli „El Romeral”, gdzie krzewy winne liczą sobie nawet 143 lata. Co więcej, winnica uprawiana jest organicznie.
O wyjątkowych walorach polskiej wołowiny sezonowej najlepiej jest przekonać się osobiście. Potrawy dostępne są w restauracjach Winestone w następujących hotelach: Mercure Gdańsk Stare Miasto, Mercure Gdańsk Posejdon, Mercure Gdynia Centrum, Mercure Warszawa Grand, Mercure Warszawa Centrum, Mercure Poznań Centrum, Mercure Wrocław Centrum, Mercure Częstochowa Centrum, Mercure Opole oraz Mercure Toruń Centrum.
INFORMACJA PRASOWA
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]
Agata
Event Concierge
Szukasz obiektu na wydarzenie?
Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.
Chcę wysłać formularz