Kuchnia na mistrzowskim poziomie w Hotelu DeSilva Premium w Poznaniu

Kuchnia na mistrzowskim poziomie w Hotelu DeSilva Premium w Poznaniu

Przez wielu ludzi gotowanie uznawane jest za formę sztuki. Profesjonalne gotowanie to selekcja składników, finezyjne i zaskakujące połączenia smaków, zabawa konsystencją dań, misterne dekorowanie potraw.

Prawdziwym kulinarnym mistrzem jest Paweł Kubera – od 2017 roku Szef Kuchni Restauracji Hotelu DeSilva Premium w Poznaniu, który zawodowym gotowaniem zajmuje się już od 18 lat. Co napędza kucharza do działania? „W mojej pracy najbardziej cenię możliwość czerpania radości z codziennego gotowania oraz eksperymentowania z nowymi połączeniami smakowymi i świetnymi produktami zarówno z rodzinnego podwórka, jak i z całego świata.”

Kucharz swoje umiejętności zdobywał w „Bażanciarni” - poznańskiej restauracji Magdy Gessler, kolejnymi szczeblami jego kariery był Instytut Poul Bocuse w Lyonie oraz praca w poznańskim „Mielżyński WineBar” i z Szefem Lechem Plucińskim. W 2010 roku Paweł Kubera został Szefem Kuchni w Hotelu Zieliński i właśnie wtedy rozpoczęła się jego przygoda z konkursami kulinarnymi, która nieprzerwanie trwa do dziś. Do jego największych sukcesów można zaliczyć: drugie miejsce w Primerba Cup w 2011 roku oraz dwukrotne zwycięstwo w Festiwalu Kuchni Greckiej w latach 2013 i 2015, dwukrotne zwycięstwo w Kulinarnym Rajdzie Mistrzów we Wrocławiu w latach 2015 i 2016, drugie miejsce w Les Chefs en Or – Polskie eliminacje w 2016 roku oraz drugie i dwukrotnie trzecie miejsce w Kulinarnym Pucharze Polski w latach 2013 i 2016, 2017. To jednak nie koniec jego kulinarnych osiągnięć! 11 grudnia 2017 roku obronił zgłoszenie podczas preeliminacji do Polskiej Edycji konkursu „Bocuse d’Or”, jednego z najbardziej prestiżowych konkursów kulinarnych na świecie. Paweł Kubera znalazł się tam wśród ośmiu uczestników z Polski i w dniach 27 i 28 lutego 2018 roku będzie walczył o tytuł najlepszego Szefa Kuchni! Stawa konkursu jest wysoka! Reprezentant weźmie udział w dalszej, ogólnoświatowej edycji konkursu!

Paweł Kubera każdego dnia stawia czoło kolejnym kulinarnym wyzwaniom! Kierowana przez niego Restauracja Hotelu DeSilva Premium specjalizuje się w daniach kuchni polskiej i europejskiej w nowoczesnym wydaniu. Starannie wyselekcjonowane składniki, doskonałej jakości mięso pochodzące z ekologicznej hodowli DeSilva Natural Farm, aromatyczne przyprawy i niebanalne połączenia smaków sprawiają, że serwowane dania zachwycają nawet najbardziej wymagających smakoszy! Piękne, nowocześnie zaaranżowane wnętrza oraz nastrojowa muzyka i kompetentna obsługa sprawiają, że posiłek jest prawdziwą przyjemnością!

Zależy Ci na wykwintnym cateringu podczas organizowanego przez Ciebie eventu? Chcesz oczarować podniebienia przybyłych wykwintnym jedzeniem? Żaden problem! DeSilva Premium oferuje także profesjonalny catering podczas szkoleń, konferencji, eventów, spotkań biznesowych, a także różnego rodzaju przyjęć okolicznościowych. Znakomite dania przygotowane przez prawdziwego kulinarnego mistrza na długo pozostaną w pamięci wszystkich Gości!

Hotel DeSilva Premium w Poznaniu to nie tylko wyborne jedzenie i sztuka kulinarna na najwyższym poziomie. Zlokalizowany w samym sercu miasta obiekt oferuje także komfortowe pokoje o wysokim  standardzie, które z pewnością spełnią oczekiwania nawet najbardziej wymagających Gości. Dodatkowo Hotel DeSilva Premium oferuje aż 4 profesjonale sale konferencyjne oraz nowoczesne studio fitness. Profesjonalna i dyskretna obsługa doskonale wie, jak zadbać o to, by Gościom niczego nie brakowało! To jedyne takie miejsce w Poznaniu!

Notatki prasowe

Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]

Mogą Cię zainteresować

Archiwum

Agata
Event Concierge

Szukasz obiektu na wydarzenie?

Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.

Chcę wysłać formularz