mazowieckie
Z okazji inauguracji nowej siedziby jednej z firm na terenie Centrum Logistycznego Pass Błonie w maju odbył się piknik na terenie należącym do tej firmy. O oprawę gastronomiczną zadbał jak zwykle niezawodny Mazurkas Catering 360°. Było bardzo oryginalnie, różnorodnie i elegancko.
Obsługa gastronomiczna obejmowała lunch ze stacjami grillowymi i gastronomicznymi, a także uroczystą kolację składającą się z trzech dań, serwowaną z ceremoniałem gastronomicznym dania głównego, bufetami w formie fingerfoodowej i koktajlowej oraz stacjami live cooking.
Na zielonym terenie 200 gości mogło wybierać spośród wielu pysznych i oryginalnych przekąsek (zarówno ciepłych, jak i zimnych), a także ciekawych deserów. Ciekawą atrakcją była stacja live cooking, gdzie na oczach gości kucharze lepili pierogi nadziewane pieczoną gęsiną i macerowanymi śliwkami na żurawino-anyżowym sosie. Cała impreza prezentowała się bardzo elegancko w dużej mierze dzięki nowoczesnym aranżacjom bufetów i ciekawym dekoracjom stacji live cooking.
Wieczór goście przywitali kieliszkiem prosecco i smacznymi przekąskami w formie finger food. Następnie uczestnicy eventu mogli rozkoszować się smakiem kremu z borowików z warzywami korzennymi i pianką truflową. Na danie główne Szef Kuchni Mariusz Pietrzak wybrał podhalańską jagnięcinę serwowaną z musem z batatów z blanszowanymi warzywami, sosem rozmarynowym i tartymi pieczonymi kasztanami. Wegetarianie też nie wyszli głodni. Czekały na nich kotleciki z ciecierzycy i suszonych pomidorów na czarnej soczewicy, z groszkiem cukrowym i sosem z kumkwatu. Kolację zakończył słodki akcent w formie efektownie wyglądającego deseru - musu mango nadziewanego czekoladowym biszkoptem aromatyzowanym Cointreau serwowanego na chrupkim orzechowym postumencie i sosie z granatów.
Jedną z głównych atrakcji było wniesienie Wielkiej Ryby (40-kilogramowego miecznika), który był serwowany gościom na jednej ze stacji gastronomicznej. Uwagę gości przykuwała również szczególnie stacja z jadalnymi insektami. Na odważnych gości czekały m.in. larwy mącznika smażone na chrupko, szarańcza pustynna smażona na maśle z solą morską, karaczany madagaskarskie w czekoladzie aromatyzowanej imbirem.
Na stacjach królowały również owoce morza, ryby, sushi, tatary i wiele innych. Każdy znalazł coś dla siebie. Impreza przebiegła w przemiłej atmosferze, bowiem tam gdzie dobre jedzenie - tam zadowolone twarze. O dobre samopoczucie gości zadbał doświadczony zespół firmy Mazurkas Catering 360°.
INFORMACJA PRASOWA
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]
Agata
Event Concierge
Szukasz obiektu na wydarzenie?
Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.
Chcę wysłać formularz