Nowe autorskie menu w nagrodzonej "Złotym Widelcem" Restauracji George Sand

Nowe autorskie menu w nagrodzonej "Złotym Widelcem" Restauracji George Sand

Szef Kuchni Restauracji George Sand, Mariusz Pietrzak, serdecznie zaprasza na degustację nowego autorskiego menu. Restauracja znajduje się na terenie MCC Mazurkas Conference Centre & Hotel i pod koniec kwietnia została nagrodzona statuetką Złotego Widelca, którą to co roku przyznaje się najlepszym restauracjom w ramach ogólnopolskiej akcji "Polska od Kuchni", która ma na celu promocję polskiej gastronomii w naszym kraju.

W konkursie brano pod uwagę kilka aspektów, wybierając zwycięzcę. Przede wszystkim menu, formę prezentacji menu, serwowane dania wraz z formą podania i wyglądem posiłku oraz smak.

Co przygotował dla swoich gości Szef Kuchni Mariusz Pietrzak w swoim nowym menu?

Jest dużo oryginalnych połączeń smakowych i wiele inspiracji kuchnią śródziemnomorską i francuską. Jak zawsze nie zabrakło również propozycji z naszej rodzimej, polskiej kuchni. Do tradycyjnych z pozoru dań Mariusz Pietrzak przemyca akcenty z kuchni Fusion. Potrawy z nowego menu wyróżnia lekkość i niezwykłe aromaty. W końcu mamy wiosnę, a lato zbliża się wielkimi krokami! Gości z pewnością zaskoczy sposób podania.



Zjedzą oni pysznego łososia, sandacza, okonia morskiego i rozmaite owoce morza, w tym małże nowozelandzkie, kalmary czy ośmiornice. Nie zabraknie też mazurskich raków i śledzia w całkiem nowej odsłonie z dodatkiem... czerwonego kawioru!


W menu znajdą dla siebie również miłośnicy mięsa. Z pewnością nie będą mogli przejść obojętnie obok siekanego ręcznie tatara z polędwicy wołowej podawanej z przepiórczym jajkiem, anchois, czerwonym kawiorem i marynatami. Warto spróbować także policzków wołowych duszonych w czerwonym winie z dodatkiem blanszowanego szpinaku, kolorowych warzyw, chutney z dyni i puree ziemniaczanego smażonego w kataifi.


Amatorzy polskiej kuchni powinni spróbować schabowego z zasmażaną młodą kapustą lub pieczoną kaczkę w pomarańczach, żeby sprawdzić, jak tradycyjne smaki mogą zaskoczyć i rozpieścić kubki smakowe.W menu znajdą dla siebie coś również wegetarianie.



Nam cieknie ślinka na samą myśl. Musimy się koniecznie wybrać do Warszawy, żeby spróbować tych pyszności!



INFORMACJA PRASOWA


Notatki prasowe

Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]

Mogą Cię zainteresować

Archiwum

Agata
Event Concierge

Szukasz obiektu na wydarzenie?

Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.

Chcę wysłać formularz