Nowe polskie menu w Restauracji La Rotisserie!

Nowe polskie menu w Restauracji La Rotisserie!

Każdy ceniący się organizator wydarzeń i wyjazdów służbowych, zdaje sobie sprawę, jak wielkie znaczenie w powodzeniu przedsięwzięcia, ma dobre samopoczucie jego uczestników. Muszą mieć zapewnione dogodne warunki noclegowe i nowoczesne sale konferencyjne z wysokiej jakości sprzętem multimedialnym. Ważnym elementem jest także zaplecze gastronomiczne.

W odpowiedzi na rosnące standardy usług cateringowych podczas organizacji szkoleń, konferencji i bankietów, Restauracja La Rotisserie w 5-gwiazdkowym Hotelu Mamaison Le Regina Warsaw, wprowadziła nowe menu. Od teraz goście mogą kosztować wyśmienitych dań kuchni polskiej!

Restauracja La Rotisserie położona jest na warszawskiej Starówce w pięknie odrestaurowanym budynku, który zachwyca wystrojem w stylu XVIII-wiecznych pałaców. Eleganckie, jasne i przestronne powierzchnie stanowią doskonałe tło do organizacji wydarzeń prywatnych i biznesowych. Profesjonalna i doświadczona obsługa podchodzi indywidualnie do każdego z gości, aby sprostać ich oczekiwaniom. Dokłada również wszelkich starań, aby realizowany event okazał się wielkim sukcesem, na długo zapadając w pamięci gości.


To właśnie w tym urokliwym miejscu goście mogą skosztować nowego menu inspirowanego smakami kuchni polskiej. Karta dań składa się z autorskich pomysłów Szefa Kuchni Piotra Szulca, który zdobył doświadczenie zawodowe w renomowanych restauracjach w kraju i zagranicą. Wiele z nich zostało wyróżnionych gwiazdką Michelin, co dodatkowo podkreśla jego niebanalne umiejętności i obszerną wiedzę gastronomiczną.


Nowe menu hołduje polskim tradycyjnym smakom. Do ich przygotowania wybierane są wyłącznie starannie dobrane, świeże składniki pochodzące od sprawdzonych dostawców. Szef Piotr Szulc gwarantuje w ten sposób nie tylko wyśmienity smak potraw, ale także ich najwyższą jakość, a dania charakteryzują się oryginalnością.

W restauracji może zasiąść 40 osób, latem goście mają również do dyspozycji hotelowe Patio, które może pomieścić do 100 osób, co pozwala zaplanować dowolny rodzaj przyjęcia okolicznościowego, bankietu czy jubileuszu firmy. O jakości świadczonych usług świadczą nie tylko pochlebne opinie gości, ale także prestiżowe rekomendacje przewodników kulinarnych Michelin oraz Gault & Millau.


We wnętrzach La Rotisserie można znaleźć również elegancką winiarnię, która oferuje najznakomitsze gatunki win. Każde z nich zostało starannie wyselekcjonowane przez Andrzeja Strzelczyka, dwukrotnego Mistrza Polski Sommelierów oraz członka Polskiego Stowarzyszenia Sommelierów. Goście mogą mieć, więc pewność, że do ich posiłku zostanie dobrane idealnie pasujący trunek, który podkreśli smak każdej potrawy.


Oprócz menu a’la carte, Restauracja La Rotisserie oferuje również menu degustacyjne, które ukazuje pełnię możliwości lokalu i cały wachlarz niebanalnych doznań smakowych. Dużym atutem, który zdecydowanie docenią goście, są także niedzielne Linnery z pięciodaniowym menu degustacyjnym i napojami. To ciekawa alternatywa dla bufetów typu brunch.

Serwowane przez Szefa Kuchni Piotra Szulca dania zachwycają nietypowym połączeniem smaków, ale także elegancką formą podania, tworząc na talerzach małe dzieła sztuki. Nowe polskie menu w Restauracji La Rotisserie oferuje wyjątkową i niezapomnianą podróż kulinarną. Wysokiej jakości składniki, autorskie pomysły oraz starannie dobrane wina tworzą ofertę doskonałą.


Kontakt:

e-mail: [email protected]

tel: +48 22 531 60 70

Notatki prasowe

Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]

Mogą Cię zainteresować

Archiwum

Agata
Event Concierge

Szukasz obiektu na wydarzenie?

Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.

Chcę wysłać formularz