lubuskie
23 października Pałac Mierzęcin znajdujący się w miejscowości Dobiegniew w Lubuskiem został opanowany na jeden dzień przez uzdolnionych Szefów Kuchni i cukierników. Wydarzenie odbyło się już po raz piąty.
Z okazji Światowego Dnia Szefów Kuchni w Pałacu Mierzęcin spotkało się 60 kuchmistrzów z całego kraju, którzy musieli zmierzyć się z kilkoma zadaniami. Impreza została podzielona na dwie części. Pierwsza z nich Survival Challenge miała charakter integracyjny - uczestników podzielono na 4 zespoły, każdy miał wykonać określone zadania. Zespoły zmagały się z paintballem, ścianką wspinaczkową, przeprawą pontonami czy zawodami sumo. Każde z tych zadań miało na celu dojście do zadania głównego, czyli rozbrojenia bomby, w której znajdowała się substancja zagrażająca światu całkowitą utratą smaku. Drużyny wykonywały te same konkurencje na czas, za poprawne ich wykonanie otrzymując kody otwierające kłódki, które w rezultacie posłużyły do rozbrojenia bomby.
Na szczęście wszystkim zespołom udało się wykonać zadania i rozbroić bombę, tym samym ratując wszystkich od utraty smaku. Zawodnicy dobrze się bawili podczas zabawy na świeżym powietrzu. Kolejna część przewidywała wspólne gotowanie Szefów Kuchni i cukierników, podczas których można było nie tylko próbować znakomitych dań, ale także wymienić doświadczenia.
Gospodarzem tej imprezy zorganizowane z okazji Światowego Dnia Szefów Kuchni był Pałac Mierzęcin i Szef Kuchni Dawid Łagowski. Event odbył się w ramach spotkań tematycznych Chefs Only, którego organizatorem jest Marketing&More. W wydarzeniu wzięli udział również przedstawiciele marki Debic.
INFORMACJA PRASOWA
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]
Agata
Event Concierge
Szukasz obiektu na wydarzenie?
Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.
Chcę wysłać formularz