Restauracja Patio Prowansja to absolutnie wyjątkowe miejsce składające się z dwóch zróżnicowanych architektonicznie i aranżacyjnie części. Pierwsza z nich jest niezwykle wytworna i kunsztowna, zaaranżowana w stylu Biedermeier, druga to wyjątkowo urokliwe miejsce przypominające włoską kamieniczkę z jej śródziemnomorskim klimatem. Specjalnością lokalu są dania kuchni wielkopolskiej i śródziemnomorskiej w nowoczesnym wydaniu.
Popisowym daniem Szefa Kuchni jest zupa rybna z kawałkami gotowanej ryby i owocami morza, podana z grzanką. Z kuchni wielkopolskiej na uwagę policzki wołowe duszone w czerwonym winie, podane z glazurowaną marchewką, purée ziemniaczanym i owocem kapara. W menu znajduje się także tradycyjny zraz wołowy z kaszą i kapustą modrą oraz krewetki smażone na maśle z czosnkiem, podane z bagietką pesto.
Świeże, regionalne składniki, oryginalne receptury i nietypowe połączenia smaków sprawiają, że serwowane w Restauracji dania oczarują podniebienia nawet najbardziej wymagających smakoszy!
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]
Agata
Event Concierge
Szukasz obiektu na wydarzenie?
Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.
Chcę wysłać formularz