mazowieckie
Z okazji inauguracji nowej siedziby jednej z firm na terenie Centrum Logistycznego Pass Błonie w maju odbył się piknik na terenie należącym do tej firmy. O oprawę gastronomiczną zadbał jak zwykle niezawodny Mazurkas Catering 360°. Było bardzo oryginalnie, różnorodnie i elegancko.
Obsługa gastronomiczna obejmowała lunch ze stacjami grillowymi i gastronomicznymi, a także uroczystą kolację składającą się z trzech dań, serwowaną z ceremoniałem gastronomicznym dania głównego, bufetami w formie fingerfoodowej i koktajlowej oraz stacjami live cooking.
Na zielonym terenie 200 gości mogło wybierać spośród wielu pysznych i oryginalnych przekąsek (zarówno ciepłych, jak i zimnych), a także ciekawych deserów. Ciekawą atrakcją była stacja live cooking, gdzie na oczach gości kucharze lepili pierogi nadziewane pieczoną gęsiną i macerowanymi śliwkami na żurawino-anyżowym sosie. Cała impreza prezentowała się bardzo elegancko w dużej mierze dzięki nowoczesnym aranżacjom bufetów i ciekawym dekoracjom stacji live cooking.
Wieczór goście przywitali kieliszkiem prosecco i smacznymi przekąskami w formie finger food. Następnie uczestnicy eventu mogli rozkoszować się smakiem kremu z borowików z warzywami korzennymi i pianką truflową. Na danie główne Szef Kuchni Mariusz Pietrzak wybrał podhalańską jagnięcinę serwowaną z musem z batatów z blanszowanymi warzywami, sosem rozmarynowym i tartymi pieczonymi kasztanami. Wegetarianie też nie wyszli głodni. Czekały na nich kotleciki z ciecierzycy i suszonych pomidorów na czarnej soczewicy, z groszkiem cukrowym i sosem z kumkwatu. Kolację zakończył słodki akcent w formie efektownie wyglądającego deseru - musu mango nadziewanego czekoladowym biszkoptem aromatyzowanym Cointreau serwowanego na chrupkim orzechowym postumencie i sosie z granatów.
Jedną z głównych atrakcji było wniesienie Wielkiej Ryby (40-kilogramowego miecznika), który był serwowany gościom na jednej ze stacji gastronomicznej. Uwagę gości przykuwała również szczególnie stacja z jadalnymi insektami. Na odważnych gości czekały m.in. larwy mącznika smażone na chrupko, szarańcza pustynna smażona na maśle z solą morską, karaczany madagaskarskie w czekoladzie aromatyzowanej imbirem.
Na stacjach królowały również owoce morza, ryby, sushi, tatary i wiele innych. Każdy znalazł coś dla siebie. Impreza przebiegła w przemiłej atmosferze, bowiem tam gdzie dobre jedzenie - tam zadowolone twarze. O dobre samopoczucie gości zadbał doświadczony zespół firmy Mazurkas Catering 360°.
INFORMACJA PRASOWA
Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]
Luksusowy Hotel Testa w Sopocie oferuje idealne warunki do organizacji konferencji i spotkań biznesowych, łącząc nowoczesne wnętrza, znakomitą kuchnię, oraz rozbudowaną strefę Wellness & SPA, zaledwie 55 kroków od pięknej plaży.
Odkryj Platinum Mountain Hotel & SPA w Szklarskiej Porębie - luksusowy kompleks z nowoczesnym centrum konferencyjnym, strefą wellness oraz trzema restauracjami a' la carte. Idealne miejsce na konferencje, szkolenia i relaksujące wyjazdy biznesowe w otoczeniu Karkonoszy i Gór Izerskich.
Manor House SPA to miejsce, gdzie każdy detal jest starannie przemyślany, aby zapewnić gościom niezapomniane doświadczenia. Dzięki szerokiej ofercie rekreacyjno-zdrowotnej, nowoczesnemu zapleczu konferencyjnemu oraz luksusowym warunkom noclegowym, jest to idealne miejsce na organizację konferencji, szkoleń, spotkań biznesowych czy eventów firmowych.
Po dłuższej przerwie spowodowanej pandemią w nowej formie powraca Konferencja Event Biznes, która w tym roku odbędzie się pod nazwą „Nowe Horyzonty” w Warszawie 28 października!
Hotel Cottonina to miejsce, które łączy profesjonalizm z gościnnością, oferując kompleksowe usługi dla biznesu w pięknej, naturalnej scenerii. Dzięki szerokiej ofercie usług dodatkowych oraz wyjątkowej atmosferze, Hotel Cottonina stanowi idealne miejsce do organizacji wszelkiego rodzaju wydarzeń biznesowych.
Agata
Event Concierge
Szukasz obiektu na wydarzenie?
Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.
Chcę wysłać formularz