Radisson Blu Kraków zaprasza na walentynkową lekcję gotowania czyli nawet facet może być świetny w kuchni

Według rankingów wśród najpopularniejszych prezentów walentynkowych na najwyższych miejscach plasują się kwiaty i biżuteria. Radisson Blu Hotel Kraków w tym roku postanowił to zmienić i 14 lutego zaprasza na lekcję gotowania. Jak na ten wieczór przystało gwoździem spotkania będą afrodyzjaki.

Afrodyzjaki to cały wachlarz składników, które potrafią zmienić danie nie do poznania. Nie chodzi jedynie o doznania smakowe, ale o ich niemal „magiczną” moc, która może dodać miłosnego wigoru. W codziennej kuchni mogą być nimi awokado, pomidory, seler, szparagi, owoce morza, a także miód orzechy lub czekolada. Z przyprawami takimi jak szafran, anyż, kardamon a nawet imbir i wiele innych stworzą mieszankę, która doda pikanterii walentynkowej randce.

Jak przygotować z nich potrawy na romantyczny wieczór radzi Bobowski, Szef Kuchni w hotelu Radisson Blu Kraków: Jako kucharz i Szef Kuchni pięciogwiazdkowego hotelu, afrodyzjaki oceniam najczęściej pod względem smakowym i w połączeniach z innymi składnikami – mówi Bobowski. Na przykład – krewetki, które od pewnego czasu przestały być u nas czymś niecodziennym świetnie smakują jako danie główne z mlekiem kokosowym, bazylią i szpinakiem, ale na romantyczny wieczór proponuję lekką wersję na przykład w postaci sałatki z krewetek z dodatkiem roszponki, kolendry, pomidorów koktajlowych i ogórka. Ostrygi są bardziej wykwintne, jednak jak każde szlachetne danie nie potrzebuje dodatkowej oprawy, dlatego zakochanym – zwłaszcza w kuchni – proponuję zaserwować je w czystej postaci prosto ze skorupki, z dodatkiem kilku kropel soku z limonki. Słodkie figi, cierpkie granaty czy soczyste gruszki to idealny dodatek do deserów i składniki lekkiej sałatki. Te ostatnie najlepiej smakują zapiekane w sosie karmelkowym i cieście francuskim. – wyjaśnia Bobowski przedstawiając kilka pomysłów na walentynkowe potrawy.

Dla tych, którzy z przymrużeniem oka traktują wpływ afrodyzjaków na emocje i miłosny wigor, Radisson Blu Hotel Kraków proponuje podejść do menu na ten dzień jak do ambitnego kulinarnego wyzwania. Wielką sztuką jest przygotować idealnie chrupiące krewetki z nutką chili, dodatek do dania głównego w postaci ziemniaczanego puree o słodkim aromacie wanilii albo czekoladowe mille-feuille na deser. Jak połączyć takie smaki dowiedzą się uczestnicy lekcji gotowania, jaka odbędzie się pod okiem Szefa Kuchni Stanisława Bobowskiego w Radisson Blu Hotel Kraków. Start o godzinie 19.00 już 14 lutego. Do udziału zaproszeni są wszyscy, którzy przede wszystkim kochają... gotować! Zgłoszenia w parach lub w pojedynkę przyjmowane są codziennie na adres [email protected] lub pod numerem telefonu 012 618 88 88. Cena warsztatów 135 Pln/os. Dla gości oprócz wspólnego gotowania i degustacji dań, cena zawiera także lampkę wina i bezpłatny parking na terenie hotelu. Więcej informacji na profilu Facebook hotelu: http://www.facebook.com/RadissonBlu.Hotel.Krakow?ref=hl

Mam nadzieję, że tą oryginalną propozycją uda nam się przełamać schemat walentynkowego wieczoru, a także raz na zawsze udowodnić, że nawet facet może być świetny w kuchni – podsumowuje z uśmiechem Stanisław Bobowski.

INFORMACJA PRASOWA

Notatki prasowe

Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]

Mogą Cię zainteresować

Zapraszamy na 6. edycję Forum Horeca Idea EVOLVING 2024 w Krakowie!
Zapraszamy na 6. edycję Forum Horeca Idea EVOLVING 2024 w Krakowie!

...

Hotel 5-gwiazdkowy w Warszawie - Hotel Warszawa z nowoczesnymi salami konferencyjnymi!
Hotel 5-gwiazdkowy w Warszawie - Hotel Warszawa z nowoczesnymi salami konferencyjnymi!

Hotel Warszawa to miejsce, które łączy w sobie bogatą historię z nowoczesnym luksusem. Dzięki starannie przemyślanej ofercie konferencyjnej, wysokiej klasy zapleczu gastronomicznemu oraz komfortowym warunkom zakwaterowania, jest idealnym wyborem dla organizatorów wydarzeń.

Hotel 5-gwiazdkowy w Sopocie - Hotel Testa Sopot z nowoczesnymi salami konferencyjnymi
Hotel 5-gwiazdkowy w Sopocie - Hotel Testa Sopot z nowoczesnymi salami konferencyjnymi

Luksusowy Hotel Testa w Sopocie oferuje idealne warunki do organizacji konferencji i spotkań biznesowych, łącząc nowoczesne wnętrza, znakomitą kuchnię, oraz rozbudowaną strefę Wellness & SPA, zaledwie 55 kroków od pięknej plaży.

Hotel 5-gwiazdkowy w Szklarskiej Porębie - poznaj idealne miejsce na konferencje, czyli Platinum Mountain Hotel & SPA!
Hotel 5-gwiazdkowy w Szklarskiej Porębie - poznaj idealne miejsce na konferencje, czyli Platinum Mountain Hotel & SPA!

Odkryj Platinum Mountain Hotel & SPA w Szklarskiej Porębie - luksusowy kompleks z nowoczesnym centrum konferencyjnym, strefą wellness oraz trzema restauracjami a' la carte. Idealne miejsce na konferencje, szkolenia i relaksujące wyjazdy biznesowe w otoczeniu Karkonoszy i Gór Izerskich.

Hotel 5-gwiazdkowy w województwie mazowieckim - Manor House SPA z eleganckimi salami konferencyjnymi
Hotel 5-gwiazdkowy w województwie mazowieckim - Manor House SPA z eleganckimi salami konferencyjnymi

Manor House SPA to miejsce, gdzie każdy detal jest starannie przemyślany, aby zapewnić gościom niezapomniane doświadczenia. Dzięki szerokiej ofercie rekreacyjno-zdrowotnej, nowoczesnemu zapleczu konferencyjnemu oraz luksusowym warunkom noclegowym, jest to idealne miejsce na organizację konferencji, szkoleń, spotkań biznesowych czy eventów firmowych.

Archiwum

Agata
Event Concierge

Szukasz obiektu na wydarzenie?

Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.

Chcę wysłać formularz