Styczniowe Dary Morza w Radisson Blu Hotel Kraków

Poszukiwanie najświeższych produktów na europejskich targach rybnych oraz troska o najwyższą jakość potraw przy równoczesnym dbaniu o ochronę gatunków zagrożonych – takie cele przyświecają Szefowi Kuchni Radisson Blu Hotel Kraków podczas wyboru składników styczniowego bufetu Surf&Turf. Tej zimy, w każdy styczniowy czwartek, piątek i sobotę można zakosztować tu Darów Morza.

Na styczeń przypada czas połowów wielu gatunków ryb, małż i cenionych na europejskich stołach ostryg, czy kalmarów. Dlatego właśnie teraz w restauracji Milk&Co w ramach naszego tematycznego bufetu Surf&Turf proponuję gościom wybór dań przygotowanych z sezonowych Darów Morza. Produkty zamawiam na bieżąco, a to jest gwarancją utrzymania ich świeżości. Każdego dnia mam pewność, że nasze owoce morza nie stracą swoich wartości odżywczych i smakowych. Fakt, że dostawy są zależne od efektu połowów, a także dostępności ryb i owoców morza na targach, menu styczniowego bufetu Surf&Turf jest unikatowe i równocześnie w pewnym stopniu nieprzewidywalne. Osobiście traktuję to jako fantastyczne wyzwanie kulinarne – na bieżąco staram się komponować serwowane potrawy. Nigdy nie zapominam przy tym o wcześniej założonych koncepcjach smakowych oraz konieczności ochrony gatunków zagrożonych – jak tuńczyk błękitnopłetwy, homar czy dorada – tak Stanisław Bobowski Szef Kuchni w Radisson Blu Hotel Kraków komentuje przygotowania do bufetu Surf&Turf.

Wszystkie potrawy przyrządzane są z produktów dostępnych na europejskich targach rybnych. Do krakowskiewgo Radisson przyjeżdząją one prosto z Hiszpanii, Skandynawii, Niemiec i innych portów. Z uwagi na fakt, że połów ryb i owoców morza nie jest czymś 100% przewidywalnym, do ostatniej chwili Szef Kuchni nie wie, jakie rodzaje ryb trafią na bufetowy stół. Stanisław Bobowski dba jednak o to, by nie wykorzystywać gatunków wpisanych na listę zagrożonych wyginięciem przez WWF (World Wildlife Fund).

Szef Kuchni trzyma się jednocześnie założeń smakowych, w ramach których w oryginalny sposób łączy smak ryb i owoców morza z sezonowymi produktami polskimi. Dlatego w restauracji Milk&Co znajdziemy teraz na przykład gravlax z łososia marnowany w buraczkach i koperku z dodatkiem żubrówki. Tym sposobem do klasycznego norweskiego smaku gravlax wkrada się polska nuta. Ta i jeszcze wiele innych smakowitych kombinacji zapewniają unikalne doznania kulinarne, podczas styczniowego bufetu Surf&Turf, serwowanego w hotelowej restauracji w każdy czwartek, piątek i sobotę między godziną 18.00 a 23.00. Podczas bufetu obowiązuje nielimitowana konsumpcja dań i wyboru napoi, w tym wina, piwa i wody.

Styczniowy Bufet Darów Morza to kulinarna podróż po interpretacjach dań z owowców morza całego świata. Znajdziemy na przykład popularny w Anglii koktajl krewetkowy, znaną w USA zupę rybną – biały chowder z mięczaków czy wspomniany wcześniej gravlax – tak charakterystyczny dla kuchni skandynawskiej. Stanisław Bobowski zapewnia, że na stole zagości jego ulubiony składnik – krewetki, które jak sam mówi, można przygotować na tysiące sposobów. Wiele z nich będzie można poznać podczas bufetu. Jakie? Warto przekonać się osobiście.

Notatki prasowe

Notatki prasowe oraz informacje o wydarzeniach branżowych prosimy przesyłać na adres: [email protected]

Mogą Cię zainteresować

Zapraszamy na 6. edycję Forum Horeca Idea EVOLVING 2024 w Krakowie!
Zapraszamy na 6. edycję Forum Horeca Idea EVOLVING 2024 w Krakowie!

...

Hotel 5-gwiazdkowy w Warszawie - Hotel Warszawa z nowoczesnymi salami konferencyjnymi!
Hotel 5-gwiazdkowy w Warszawie - Hotel Warszawa z nowoczesnymi salami konferencyjnymi!

Hotel Warszawa to miejsce, które łączy w sobie bogatą historię z nowoczesnym luksusem. Dzięki starannie przemyślanej ofercie konferencyjnej, wysokiej klasy zapleczu gastronomicznemu oraz komfortowym warunkom zakwaterowania, jest idealnym wyborem dla organizatorów wydarzeń.

Hotel 5-gwiazdkowy w Sopocie - Hotel Testa Sopot z nowoczesnymi salami konferencyjnymi
Hotel 5-gwiazdkowy w Sopocie - Hotel Testa Sopot z nowoczesnymi salami konferencyjnymi

Luksusowy Hotel Testa w Sopocie oferuje idealne warunki do organizacji konferencji i spotkań biznesowych, łącząc nowoczesne wnętrza, znakomitą kuchnię, oraz rozbudowaną strefę Wellness & SPA, zaledwie 55 kroków od pięknej plaży.

Hotel 5-gwiazdkowy w Szklarskiej Porębie - poznaj idealne miejsce na konferencje, czyli Platinum Mountain Hotel & SPA!
Hotel 5-gwiazdkowy w Szklarskiej Porębie - poznaj idealne miejsce na konferencje, czyli Platinum Mountain Hotel & SPA!

Odkryj Platinum Mountain Hotel & SPA w Szklarskiej Porębie - luksusowy kompleks z nowoczesnym centrum konferencyjnym, strefą wellness oraz trzema restauracjami a' la carte. Idealne miejsce na konferencje, szkolenia i relaksujące wyjazdy biznesowe w otoczeniu Karkonoszy i Gór Izerskich.

Hotel 5-gwiazdkowy w województwie mazowieckim - Manor House SPA z eleganckimi salami konferencyjnymi
Hotel 5-gwiazdkowy w województwie mazowieckim - Manor House SPA z eleganckimi salami konferencyjnymi

Manor House SPA to miejsce, gdzie każdy detal jest starannie przemyślany, aby zapewnić gościom niezapomniane doświadczenia. Dzięki szerokiej ofercie rekreacyjno-zdrowotnej, nowoczesnemu zapleczu konferencyjnemu oraz luksusowym warunkom noclegowym, jest to idealne miejsce na organizację konferencji, szkoleń, spotkań biznesowych czy eventów firmowych.

Archiwum

Agata
Event Concierge

Szukasz obiektu na wydarzenie?

Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.

Chcę wysłać formularz