Organizowanie wydarzeń w restauracji AleGloria to prawdziwa podróż w czasie, gdzie historia i elegancja spotykają się z nowoczesnym podejściem do eventów. To miejsce oferuje pięć przestronnych sal oraz urokliwe patio, które są idealne do organizacji różnorodnych spotkań, bankietów, konferencji czy przyjęć.
Perfekcyjny system organizacji pracy umożliwia w jednym czasie serwowanie dań zarówno z karty dla bardzo licznych klientów indywidualnych, jak i wydawania dań przygotowywanych według ustalonego menu dla dużych, zorganizowanych grup, a także obsługę cateringu dla dużych imprez. W ciągu kilku lat działalności „AleGloria” zapewniła obsługę kilkuset imprez (od 100 do 500 osób) odbywających się na patio budynku, w którym znajduje się restauracja.
Restauracja posiada 5 oddzielnych sal, zróżnicowanych klimatem, wystrojem i aranżacją:
Restauracja „AleGloria” zlokalizowana jest w historycznym, biznesowym i dyplomatycznym centrum Warszawy na Placu Trzech Krzyży w XVIII-wiecznych podziemiach odrestaurowanej, zabytkowej kamienicy zwanej Domem Dochodowym o Trzech Frontach.
„AleGloria” została otwarta przez Magdę Gessler w październiku 2005 roku. Od tej pory restauracja ulubionym miejscem wielu gości: osób prowadzących działalność biznesową, artystów, polityków i dyplomatów oraz cieszy się niesłabnącym zainteresowaniem turystów, spośród których szerokie grono to cudzoziemcy odwiedzający Polskę.
„AleGloria” to coś więcej niż restauracja. To zaproszenie na spotkanie z polską sztuką oraz polską kuchnią - tę misterną, inteligentną, czerpiącą z tradycji, a jednocześnie serwowaną we współczesnej aranżacji. Restauracja dysponuje doskonale wyszkolonym personelem, zapewniając najwyższe standardy obsługi oraz najlepszą jakość serwowanych dań.
Dodatkowe informacje o restauracji:
• Wielkość restauracji – 588m2 + Patio 377m2,
• Ilość miejsc siedzących – standard – 152 miejsca, maksymalnie – 260-270 miejsc
• Kuchnia: fusion z elementami tradycyjnych polskich dań - Nowa Kuchnia Młodej Polski
Oferta gastronomiczna restauracji AleGloria, prowadzonej przez Magdę Gessler, to prawdziwa uczta dla podniebienia, która została ułożona według inspiracji z Młodej Polski i lokalnej kuchni, jednocześnie zachowując nowoczesność i kreatywność.
Menu AleGloria to hołd złożony polskim tradycjom kulinarnej sztuki, wzbogacony o nowoczesne interpretacje smaków. Właścicielka dba o to, aby składniki były najwyższej jakości, często pochodzące od lokalnych dostawców, co podkreśla autentyczność potraw. W menu można spodziewać się zrównoważonego wyboru dań mięsnych, rybnych oraz opcji wegetariańskich, aby zaspokoić różnorodne gusta i preferencje żywieniowe.
Patio Domu Dochodowego jest zlokalizowane wewnątrz odrestaurowanej, zabytkowej kamienicy zwanej Domem Dochodowym o Trzech Frontach; w historycznym, biznesowym i dyplomatycznym centrum Warszawy na Placu Trzech Krzyży. Patio to miejsce, które stwarza szerokie możliwości adaptacji w zależności od potrzeb i preferencji. Cała przestrzeń doskonale sprawdza się podczas uroczystych gali połączonych z przyjęciem koktajlowym, a także koncertów– istnieje możliwość zbudowania sceny. Patio Domu Dochodowego to także idealne miejsce na przyjęcie weselne. Jego wnętrze może zostać zaaranżowane dokładnie według życzeń i marzeń młodej pary. Każde wydarzenie organizowane na naszym Patio,dzięki świetnej lokalizacji oraz elegancji wnętrza, nabiera dodatkowego prestiżu.
Byłaś/eś w obiekcie AleGloria?
Dodaj opinię! Oceń obiekt! Twoja opinia pomoże wypromować to wspaniałe miejsce.
Dodaj opinięRestauracja AleGloria oferuje pięć przestronnych sal oraz urokliwe patio, które są idealne do organizacji różnorodnych wydarzeń, takich jak spotkania, bankiety, konferencje czy przyjęcia.
Restauracja AleGloria może pomieścić od 100 do 500 osób, zarówno w przestronnych salach, jak i na patio. Dzięki elastycznemu systemowi organizacji pracy, restauracja skutecznie obsługuje zarówno klientów indywidualnych, jak i duże, zorganizowane grupy oraz imprezy cateringowe.
Restauracja AleGloria, prowadzona przez Magdę Gessler, oferuje kuchnię inspirowaną Młodą Polską i lokalnymi tradycjami kulinarnymi, wzbogaconą o nowoczesne interpretacje smaków. Menu łączy tradycyjne polskie potrawy z kreatywnymi i świeżymi rozwiązaniami, oferując dania mięsne, rybne oraz wegetariańskie, przygotowane z najwyższej jakości składników, często pochodzących od lokalnych dostawców.
Restauracja AleGloria została otwarta przez Magdę Gessler w październiku 2005 roku.
Agata
Event Concierge
Szukasz obiektu na wydarzenie?
Pomożemy bezpłatnie znaleźć idealne miejsce :) Napisz na [email protected] lub skorzystaj z formularza.
Chcę wysłać formularz